امید به گره‌گشایی از مشکل بازار فروش صنایع دستی در کهگیلویه و بویراحمد

ایران 49/کلنگ زنی بازارچه صنایع دستی یاسوج که در سفر هفته آینده رییس جمهور به کهگیلویه و بویراحمد برنامه ریزی شده امیدها را برای گره‌گشایی از مشکل دیرینه بازار فروش این محصولات در استان زنده کرده است.

به گزارش ایران 49/از یاسوج:کهگیلویه و بویراحمد با وجود ۳۵ هزار هنرمند صنایع دستی که در رشته هایی چون جاجیم بافی، سفره بافی، نمدمالی، نی چیت بافی، مشته بافی، رندبافی، گچمه بافی، ریسندگی، سوزن دوزی، سبد بافی، رودوزی‌های سنتی و سیاه چادر بافی که به صورت نیمه وقت یا تمام وقت فعالیت می کنند ظرفیت های زیادی برای درآمدزایی در این حوزه دارد اما هنرمندان محلی برای عرضه تولیدات خود در بازارچه ای دائمی را ندارند و همواره از این خلا ابراز نگرانی می کنند.

 

تولیدکنندگان محصولات صنایع دستی این استان که همچنان در توقفگاه نبودن امکاناتی مانند بازارچه صنایع دستی، بازار فروش مانده اند از رییس جمهور و هیات دولت انتظار دارند تا با تکمیل این طرح در کمترین زمان ممکن برای درمان زخم کهنه نبودن بازار دایمی تولید ارزشمند و اصیل در استان چاره اندیشی کنند.

 

این هنرمندان با اشاره به اینکه به دلیل نبودن بازارچه های دایمی عرضه صنایع دستی و بازار فروش مجبورند یا میزان تولید را کم کنند یا با مشکلاتی چون سفر به استان های دیگر برای فروش محصولات خود دست و پنجه کنند از رئیس جمهور انتظار دارند تا به مسوولان محلی برای دایر کردن بازارهای فروش در شهرستان های مختلف استان نه تنها گامی برای بهبود معیشت هنرمندان صنایع دستی بردارند بلکه زمینه شناخت جهان فرهنگی و هنرمندانه اقوام مختلف کهگیلویه و بویراحمد را فراهم کنند.

 

هنرمندان کهگیلویه و بویراحمد اعتقاد دارند که اگر چه آثار صنایع دستی نمونه ‌های غیر دست‌ساز و کارخانه‌ای دارد، اما در آثاری که با دست‌های هنرمندان و با ذوق و نگاه هنری ساخته شده است تفاوت‌های زیادی وجود دارد که در هیچ‌ نمونه ماشینی و صنعتی دیده نمی‌شود به همین علت نیاز است تا با فراهم کردن امکانات مورد نیاز آنان زمینه رونق این محصولات سنتی فراهم شود.

 

دیدگاه هنرمندان

 

یکی از هنرمندان فعال در زمینه گلیم بافی در روستای کلاغ نشین از توابع شهرستان گچساران فعالیت می کند ، گفت: به علت نبودن بازارچه صنایع دستی در استان و نیاز به فروش این محصولات در استان های دیگر فعالیت برای تولیددست بافته های سنتی به صرفه نیست.

مریم حسن زاده اظهار کرد: گلیم های بافت شده هنرمندان کهگیلویه و بویراحمد در استان هایی مانند اصفهان به منظور جهیزیه دختران بازار خوبی دارد اما هزینه های حمل و نقل باعث شده که سود چندانی نصیب هنرمندان فعال در این عرصه نشود.

 

وی تاکید کرد: پیمایش بیش از ۴۵۰ کیلومتر مسافت با توجه به خطرات جاده ای برای فروش محصولات صنایع دستی مقرون به صرفه نیست و نیاز است تا مسئولان برای این مشکل چاره ای عاجل بیاندیشند.

 

یکی دیگر از هنرمندان تولید کننده محصولات صنایع دستی ساکن کهگیلویه و بویراحمد اعتقاد دارد: با توجه به گردشگرپذیر بودن استان در صورت وجود بازارچه های عرضه امکان رونق تولید و درآمد قابل قبول برای هنرمندان فعال در این عرصه فراهم می شود.

 

سکینه مبارکی تاکید کرد: در زمان حاضر اقدام به تولید صنایع دستی برای هنرمندان بیشتر به عنوان یک عشق و علاقه انجام می شود تا ابزاری برای کسب درآمد به همین دلیل در صورت ادامه روند نبود زیرساخت ها امکان به فراموشی سپردن برخی رشته های استان وجود دارد.


خبرنگار:
پریسا جهانگیری

برچسب‌ها

ارسال نظر

نام خود را وارد کنید
نظر خود را وارد کنید
ارسال نظر با موفقیت ارسال شد.

نظرات

x