معیار عدالت محوری وعدالت گستری شاخص انتخاب مدیران باشد

ایران۴۹/دبیر ستاد امر به معروف استان خطاب به رئیس جمهور منتخب گفت: برای تحقق گفتمان و شعار خود معیار عدالت محوری و عدالت گستری را شاخص انتخاب مدیران قرار دهید

به گزارش ایران49/از ياسوج:حجة الاسلام پیش قدم، دبیر ستاد استان در جلسه شورای امر به معروف و نهی از منکر جمعیت هلال احمر استان که به مناسبت هفته عفاف و‌ حجاب و با تجلیل از بانوان کارمند این نهاد صورت گرفت، گفت: امروز مراسم تحلیف ریاست محترم جمهوری اسلامی در مجلس شورای اسلامی است، شعار و گفتمان دکتر پزشکیان ان چنان که عنوان می کند برگرفته از سیره عملی مولی الموحدین امیرالمومنین علی (ع) است که در صورت پیروی از این سیره، زمینه پیشرفت و توسعه همه جانبه کشور فراهم خواهد شد.

 

حضرت اميرالمؤمنين علي‏ عليه السلام نسبت به حفظ و مصرف بيت المال کمال دقّت و احتياط را داشت.

 

 در يکي از شب‏هاي آغازين خلافت، امام علي‏ عليه السلام چراغي را در اتاق بيت المال روشن کرده و مشغول محاسبات بیت المال امور مسلمین بودند که طلحه و زبير بر حضرت سلام کرده، وارد شدند و گفتند:

 

با شما کاري داريم!

 

امام فرمود:

 

آيا مربوط به حکومت و امور مسلمين است يا به امور شخصي شما ارتباط دارد؟

 

پاسخ دادند: امور شخصي خودمان است.

 

امام علي‏ عليه السلام چراغي را که از بيت ‏المال در مقابلش روشن بود خاموش، و چراغ ديگري را روشن کرد.

 

پرسيدند: چرا اين گونه عمل کردي؟

 

حضرت اميرالمؤمنين‏ عليه السلام پاسخ داد:

 

روغن چراغي که روشن بود از بيت‏ المال و کار شما شخصي بود، روا نبود که روغن چراغ بيت ‏المال در مصارف شخصي قرار گيرد؛ امّا روغن اين چراغ از اموال شخصي من است. حال هر مقدار که مي‏خواهيد از مسائل شخصي خود بگوئيد.

 

 این شعار، گفتمان و مکتب دستور همه اولیاء، انبیا و نقطه اشتراک همه ادیان الهی است. امروز هم آرمان همه عقلای جهان در هر عصر و زمانی همین موضوع عدالت است؛ چرا که اصولاً این شعار برخاسته از فطرت پاک الهی و انسانی است.

 

دبیر ستاد امر به معروف استان در ادامه گفت: در مسیر تحقق عدالت دو کار اساسی باید دنبال شود. ابتدا هدف گذاری است که باید مبتنی بر شرع مقدس و عقول عاقله و همچنین تخصص نخبگان باشد. در جمهوری اسلامی به برکت انقلاب اسلامی قوانین مربوط به زندگی اجتماعی، برخاسته از مکتب قرآن که متناسب با شناخت از انسان و همچنین عقول عاقله و برگرفته از نظرتخصصی نخبگان تنظیم و تبیین شده است.

وی یکی از مشکلات در مسیر تحقق عدالت را وجود منفعت طلبان دانست و گفت: منافع فردی و رسیدن به مقاصد دنیایی به عنوان مانعی بزرگ در مسیر اجرای عدالت است چرا که شایسته سالاری یکی از ارکان عدالت در به کار گیری افراد در سیستم اجرایی حکمیت است، بر همین اساس همیشه افرادی هستند که منافع فردی و حزبی را بر منافع جمعی و تخصصی و شایسته سالاری ترجیح داده و اجازه اجرای عدالت را نمی دهند و لذا نیاز به اشخاصی عادل است که به مبارزه با این موانع برخیزد و آنها را برطرف سازد.

 

حجت الاسلام پیش قدم در ادامه منفعت طلبی و ظلم که ثمره آن نارضایتی مردمی است را منشأ بروز انقلاب ها دانست و گفت: انقلاب اسلامی ایران برخاسته از همین نگرش در راستای مبارزه با ظلم و بی عدالتی و در جهت تحقق عدالت و شایسته سالاری صورت گرفت.

 

بنابراین هر چه حاکمیت ها و مدیریت ها در تحقق شعار عدالت، جدی تر و پایبندتر باشند؛ چون همراه آن رضایتمندی حاصل می شود ماندگارتر و و پایدارتر هستند.

 

 دبیر ستاد امر به معروف استان خطاب به رئیس جمهور منتخب گفت: برای تحقق گفتمان و شعار خود معیار عدالت محوری و عدالت گستری را شاخص انتخاب مدیران قرار دهید؛ چرا که شاخصه عدالت اداری صیانت از حق عامه مردم در استفاده صحیح از بیت المال و شایسته سالاری در به کار گیری نیروهای زیر مجموعه در جایگاهای تخصصی با نگرش استفاده از تخصص آنها برای رشد و توسعه کشور در جهت فتح قله های پیشرفت دنیاست.

 

حجةالاسلام پیش قدم در ادامه به موضوع استفاده از بیت المال اشاره کرد و گفت: متأسفانه برخی از امکانات دولتی تبدیل به امکانات شخصی شده است. چرا باید شاهد بی قانونی در حوزه خانه های سازمانی باشیم؟

حجةالاسلام پیش قدم در ادامه به موضوع استفاده از بیت المال اشاره کرد و گفت: متأسفانه برخی از امکانات دولتی تبدیل به امکانات شخصی شده است. چرا باید شاهد بی قانونی در حوزه خانه های سازمانی باشیم؟

 

چرا قانون پنج ساله استفاده در برخی ادارات استان به نصف عمر یک کارمند تبدیل شده و امروز شاهد استفاده ۱۳ ساله و حتی ۲۲ ساله این منازل توسط یک فرد از خانه های سازمانی هستیم.

 

چرا قانون استفاده خانوادگی تبدیل به استفاده افراد مجرد شده و شاهد حضور افراد مجرد در خانه های سازمانی هستیم.

 

چرا قانون تک خانه، تبدیل به دو خانه برای یک کارمند شده است؟

 

 چرا شاهد حضور افرادی در خانه های سازمانی هستیم که از خود خانه دارند و گاهی نه یک خانه؛ بلکه چند خانه دارند؟! افرادی که از ملک و زمین و از تمکن مالی برخوردار هستند؛ اما در عین حال بیش از مدت قانونی در این خانه های اداری هستند؟! تا کی باید شعاری حرکت کنیم؟

 

امروز یک جوان تازه مشغول شده در سیستم اداری با حقوق پایه به دنبال منزل اجاره ای است که به سختی می تواند به دست آورد؛ ولی خیلی از کارمندان با حقوق های آن چنانی و تمکن مالی در خانه های سازمانی سکنی دارند! این کجا با عدالت اداری سازگار است؟ این کجا کمک به فرزندآوری می کند؟ چرا جوانان را در این مسیر یاری نمی کنیم؟

 

از شورای امر به معروف ادارت که متشکل از مدیران مجموعه ها و حراست ها هستند انتظار می رود که نسبت به استفاده از بیت المال جدی تر باشند و مانع بروز منکرات در ادارات شوند، اجازه ندهند یأس و ناامیدی در سیستم اداری شکل بگیرد.

 

چرا برای انجام تکلیف که از قبل آن از بیت المال حقوق می گیریم درخواست هدیه داده می شود؟! حقوق می گیریم که کار مردم را انجام دهیم و کوتاهی در انجام وظایف، گناهی نابخشودنی است.

 

حجة الاسلام پیش قدم در پایان اظهار کرد‌ ان شاءالله با مدیر اجرایی دولت جدید این مباحث را در میان خواهیم گذاشت و در کنار آنان به مانند قبل با بی عدالتی های اداری جدی تر مبارزه خواهیم کرد. اجرای دقیق قانون، خود مبارزه با بی عدالتی است و این باید فصل الخطاب یک مدیر عدالت محور باشد.

خانم توحیدی سرپرست اداره عفاف و حجاب ستاد امر به معروف و نهی از منکر با اشاره به آیه 32 سوره مائده گفت: خداوند متعال می فرماید ((وَ مَنْ أَحْيَاهَا فَكَأَنَّمَا أَحْيَا النَّاسَ جَمِيعًا)) و هر کس انسانی را حیات بخشد (از مرگ نجات دهد) مثل آن است که همه مردم را زندگی بخشیده است. این آیه نشان از احساس مسئولیت جامعه در برابر همدیگر دارد.

 

وی با استناد به این آیه گفت: دستگیری از دیگران حوزه ها و بخش های مختلفی را شامل می شود،

 

که از وظایف تخصصی جمعیت هلال‌احمر می توان همین دستگیری را دانست. امر به معروف و نهی از منکر یکی از مصادیق دستگیری از دیگران است که با نگاه دینی یک فریضه و واجب همگانی است. گاهی اوقات ما با جان و مال، گاهی با فکر و اندیشه، گاهی با قلم از دیگران دستگیری می کنیم؛ اما مهمتر از آن، دستگیری از دیگران با امر... است که دیگران را از غرق شدن در معصیت و گناه و دور شدن از معنویت و انسانیت نجات داده که اگر کسی بتواند یک نفر را بدین طریق نجات دهد مانند این است که همه مردم را نجات داده است و این باید سرلوحه کار جمعیت هلال احمر قرار گیرد که به فریضه امر به معروف و نهی از منکر اهمیت بیشتری دهد.

 

شایان ذکر است در پایان این جلسه از بانوان فعال جمعیت هلال احمر استان به همت مدیر عامل و نماینده ولی فقیه در این جمعیت و با حضور دبیر ستاد استان و‌ معاون امور اجتماعی و فرمانده ناحیه بسیج و سرپرست امور خانواده و عفاف و حجاب ستاد استان با اهدا یک قواره چادر و تقدیر نامه تجلیل شد.


خبرنگار:
پریسا جهانگیری

برچسب‌ها

ارسال نظر

نام خود را وارد کنید
نظر خود را وارد کنید
ارسال نظر با موفقیت ارسال شد.

نظرات

x