به گزارش ایران49/از ياسوج:محمد راستا افزود: ارقامی که در ماه جاری مشاوران املاک در قراردادها لحاظ میکنند (افزایش ۵۰ تا ۱۰۰ درصد) تخلف بوده و با شکایت مستأجران به تعزیرات حکومتی، موجران جریمه و همچنین بنگاه های مشاور املاک از طریق گروه گشت به مراجع قضایی معرفی می شوند.
وی با اشاره به اینکه در بازرسی ها مشاهده می شود که تعدادی از بنگاه های مشاور املاک نسبت به موارد قانونی اطلاع کاملی ندارند و یا مردم به حقوق قانونی خود در این خصوص آگاهی ندارند، تاکید کرد: ضرورت دارد بنگاه های املاک موارد قانونی در خصوص قراردادهای مسکن را در معرض دید عموم قرار دهند.
راستا اضافه کرد: اتحادیه ها باید از طریق رسانه های ارتباط جمعی و مطبوعات موارد قانونی درباره املاک را به اطلاع عموم مردم برسانند و گزارش اقدام های انجام شده را به دبیر خانه راه و شهر سازی ارسال نمایند .
مدیرکل راه و شهرسازی کهگیلویه وبویراحمدگفت: مشاوران املاک در استان افزون بر پروانه کسب باید پروانه تخصصی املاک نیز داشته باشند که این امر با برگزاری دوره های توجیهی در هر شهرستان توسط اتحادیههای مشاوران املاک و زیر نظر معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در حال انجام است.
راستا از همه اتحادیههای املاک در شهرهای استان خواست به موارد قانونی قراردادهای مسکن اهتمام داشته باشند و در غیر این صورت با حکم دادستانی آن دسته از مشاوران املاکی که پروانه کسب و پروانه تخصصی نداشته باشند، پلمب خواهند شد.
وی تاکید کرد: براساس ماده ۱۸ قانون جهش تولید مسکن صدور کد رهگیری رایگان و الزامی است و عدم صدور آن مصداق فرار مالیاتی تلقی شده و افراد به سازمان امور مالیاتی معرفی می شوند و اگر بنگاه املاک کد رهیگری صادر نکند طبق بند (۳) تبصره (۹) ماده (۵) قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن، اجاره بهاء اعمال قانون می شود.
راستا عنوان کرد: دریافت کمیسیون ها طبق آخرین تعرفه مصوب هر اتحادیه باید انجام شود و رعایت نکردن آن مشمول جریمه تعزیراتی می باشد، که در ماده (۱۴) قانون ساماندهی بازار زمین ، مسکن، اجاره بهای جریمه 10برابری پلمپ و نصب بنر در بنگاه های متخلف در نظر گرفته شده است.
مدیرکل راه و شهرسازی کهگیلویه وبویراحمد با اشاره به اینکه داشتن شناسه یکتا برای بنگاه معاملات املاک الزامی است تاکید کرد: همچنین رویت اصل اسناد، مدارک مالکیت، احراز هویت معامله و تهیه کپی آنان به منظور الصاق به قرارداد منعقد شده ضرورت دارد.
وی ادامه داد: براساس قانون تنظیم قرارداد صوری تحت هر شرایط جهت تعویض پلاک، اخذ تسهیلات بانکی، ثبت نام مدارس و غیره ممنوع می باشد و مصداق اخلال در شبکه توزیع است و متخلف به پلیس امنیت اقتصادی معرفی می شود.
راستا تصریح کرد: استفاده از دستگاه کارت خوان متصل به حساب برای بنگاه های املاک الزامی و عدم استفاده از آن مصداق فرار مالیاتی است و اخذ بیعانه از طرفین توسط بنگاه معاملات املاک ممنوع است.
وی خاطرنشان کرد:بنگاه معاملات املاک استان موظف است تصویر اسناد و مدارکی که در قرارداد به آن استناد شده و به امضای طرفین قرارداد رسیده را تا پنج سال در واحد صنفی خویش نگهداری کرده و بایگانی اسناد و مدارک خارج از واحد صنفی ممنوع است.
راستا گفت: بنگاه معاملات املاک حق ندارد پس از امضای قرارداد بنا به درخواست طرفین امضای زیر قرارداد را پاره کنند و ضرورت دارد با تنظیم صورتجلسه ای که به امضای هر ۲ طرف رسیده نسبت به ابطال قرارداد اقدام کنند.
مدیرکل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد گفت: برخورد با التهاب آفرینان بازار مسکن در دستور کار قرار دارد و پارسال ۶۰ بنگاه املاک متخلف در سطح استان پلمب و متخلفان ۲ میلیارد ریال نیز جریمه نقدی شدند.
وی تاکید کرد: امسال هم تیم های نظارت بر روند انجام قراردادهای بازار مسکن تشکیل و براساس قانون با متخلفان برخورد می شود.