به گزارش ایران 49/از یاسوج:برنامه ریزی برای توزیع ۲۲۰ هزار پنل خورشیدی ، ایجاد ۳۸۰ خانه بهداشت، خرید تضمینی گوشت دام مازاد، ایجاد سکونتگاه های عشایری تنها گوشه ای از خدمات انجامگرفته طی ۲سال دولت سیزدهم است که بخوبی وعده دولت صادق را تجلی کرده است .
قشر زحمت کش عشایر کهگیلویه و بویراحمد به روزهای سخت و سرد عادت دارند و روحیه صبر و مقاومت عشایری همواره از این قوم مردمانی ساخته که نه کارهای مشقت بار روزانه آن ها را خسته می کند و نه سرما و گرما می تواند آن ها را از حرکت حول محور اقتصاد مقاومتی باز دارد.
عشایر هیچگاه حاضر نبودند زندگی سخت اما در عین حال با عزت کوچ نشینی خود را با زندگی در شهرها عوض کنند و آن قدر مردمان قانعی هستند که به حداقل هاو در واقع یک زندگی متعادل رضایت می دهند ولی در عین حال باید به عنوان یک جامعه مولد در تولید و ثروت حمایت بیشتر از آن ها مد نظر مسئولان قرار بگیرد.
البته رئیس جمهور هم در جمع عشایر کهگیلویه و بویراحمد اذعان کرد که جامعه عشایری با تولید محصولات دامی و صنایع دستی نقش ستودنی در خودکفایی ملی و تامین امنیت غذایی دارند به همین دلیل بهبود وضعیت رفاهی عشایر از برنامه های محوری دولت سیزدهم است.
آیت الله سید ابراهیم رئیسی معتقد است که باید امکانات اولیه زندگی عشایرنشینان مانند برق ، آب و راه های به گونه ای فراهم شود که این قشر زحمتکش دغدغه ای جز تکاپو برای تولید ثروت و کمک به بنیه اقتصادی کشور و منطقه نداشته باشند.
عشایر در کانون توجه دولت سیزدهم
سرجمع اعتبارات ملی و تملک دارایی عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد در سالهای گذشته ۲۵ میلیارد تومان بود اما در این ۲ سال حداقل ۳۰۰ میلیارد تومان از منابع مختلف اعتبار برای آن ها در نظر گرفته شده که این اعتبار بی سابقه است.
مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد گفت: توجه رئیس جمهور و دولت سیزدهم به عشایر ویژه است و حتی در دور اول سفر هم اولین منطقه ای که در استان رئیس جمهور بازدید داشت منطقه عشایری گرگو شهرستان بویراحمد بود که در همان مکان قول پیگیری مشکلات عشایر را دادند و در این زمینه تاکنون قدم های خوبی هم برداشته شده است.
فضلالله آذرفر افزود: حداقل ۱۵ بار استاندار استان کهگیلویه و بویراحمد پس از سفر نخست رئیس جمهور به مناطق عشایری در دور دست ترین مناطق سرکشی و بازدید داشته است.
وی تاکید کرد: چندین بار مسائل و مشکلات عشایر استان در شورای عشایر استان با حضور مسئولان کشوری بررسی شده و مشکلات و توانمندی های عشایر منطقه احصا و به وزیر کشور و رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس انعکاس داده شده است.
مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: از محل متمم سفر نخست رئیس جمهور ۱۶۰ میلیارد تومان برای عشایر استان مصوب شد و تخصیص مرحله نخست آن برای احداث سکونتگاه های عشایری انجام شد.
آذرفر بیان کرد: سرپناه های عشایری در سیل مانسون سال گذشته دچار آسیب جدی شدند و عشایر بیشترین خسارت را متحمل شد البته جرقه طرح ساماندهی استقرارگاه های سکونتگاه عشایر در این استان از همانجا زده شد.
وی ادامه داد: طرح ساماندهی استقرارگاه های سکونتگاه عشایر در قالب احداث سرپناه و سرویس بهداشتی برای عشایر از طریق سازمان امور عشایر کشور پیگیری و برآورد هزینه برای اجرایی شدن آن ۲ هزار میلیارد تومان تخمین زده شده است.
شروع ۲ طرح مهم برای عشایر در دور دوم سفر رئیس جمهور به استان
مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد ابراز گرد: با توجه به مشکلات عدیده عشایر و توجه دولت سیزدهم به بخش عشایری و در راستای ایجاد عدالت در خدماترسانی و توجه به تولید و اقشار آسیب پذیر قرار شد اولین نقطه ای که رئیس جمهور در سفر دوم بازدید کند منطقه عشایری باشد.بنابراین گردهمایی بزرگ عشایر به صورت نمادین در این استان در منطقه مارگون برگزار شد.
وی گفت:آغاز عملیات اجرایی ۲ طرح به صورت پایلوت کشوری در این استان که نقطه شروع آن ها از همین استان است زده شد و رئیس جمهور از آن ها بازدید و رونمایی کرد.
مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: طرح کمک معیشتی و کمک رفاهی عشایر متشکل از چهار برنامه از جمله ( طرح زنجیره گوشت قرمز، طرح کاشت گیاهان دارویی، طرح صنایع دستی و طرح گردشگری ویژه مناطق عشایری) رونمایی شد.این طرح یک پروژه بسیار موثر برای کمک رفاه و کمک معیشت عشایر است.
وی بیان کرد: اتکای صرف عشایر به بخش دامپروری نمی تواند مشکلات اقتصادی شان را رفع کند و ممکن است سال های اخیر خشکسالی و یا تغییر اقلیم و نوسان قیمت گوشت معیشت آن ها را با مشکل مواجه کند.
آذرفر ادامه داد: این چهار طرح مکمل برای بهبود اقتصاد و معیشت خانوار عشایر آورده شده و دستورالعمل ها و تسهیلات لازم برای این طرح ها هم پیش بینی شده و امسال از طریق تسهیلات تبصره ۱۶ در اختیار افراد قرار می گیرد.
مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: رئیس جمهور دستور داد که ۲۰ هزار هکتار دیمزار برای توسعه کشت گیاهان دارویی در مناطق عشایری اختصاص داده شود.
مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: طرح ساماندهی استقرارگاههای عشایری هم رونمایی شد که در این طرح یک سکوی مناسب برای برپایی چادر ، آبشخور و سرویس بهداشتی ایجاد می شود و نمونه آن در سقاوه شهرستان مارگون اجرایی شد و آقای رئیس جمهور هم بازدید داشتند.
وی تصریح کرد: ۳۸۰ خانه بهداشت عشایری به دستور رئیس جمهور باید ساخته شود و ۲۲۰ هزار پنل خورشیدی برای عشایر کشور و خرید تضمینی دام مازاد عشایر هم مورد توجه قرار گرفت.
آذرفر افزود: سهم استان کهگیلویه و بویراحمد از این موارد ویژه دنبال خواهد شد و نسبت به سایر استان های دیگر سهم ما بالاتر خواهد بود.چنانچه تلاش استاندار و نمایندگان استان نبود شاید این اعتبار برای استان جذب نمی شد.
وی عنوان کرد: به منظور احداث کارهای زیرساختی مثل آب و راه ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای خرید ناوگان آبرسانی و ادوات بازگشایی جاده و برای احداث و بهسازی جاده های عشایری مصوب شده است.