طرح پنج هزار تنی پرورش ماهی در قفس در کهگیلویه و بویراحمد اجرایی می شود

ایران 49/معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: طرح پرورش ماهی در قفس با ظرفیت پنج هزار تنی در استان تعریف شده است و پشت سدهای پر آب استان این طرح ها اجرایی می شوند.

به گزارش ایران 49/از یاسوج‌‌:سید احسان عسکری اظهار کرد: هم اینک ۲۲ هزار تن ظرفیت تولید شیلات استان است و در تولید آبزیان سردآبی این استان رتبه سوم کشور را داراست .

 

وی افزود: پرورش ماهیان در قفس در دست اجراست و مزارع پنج هزار تنی پرورش ماهی در قفس در استان تعریف شده است.

 

معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه برای پرورش ماهی از ظرفیت آب چمشیر درحال استفاده هستیم گفت: ظرفیت مخزن این سد ۲.۳ میلیارد متر مکعب است و اکنون آب پشت سد ۵۵۰ میلیارد متر مکعب آب ذخیره شده است.

 

عسکری عنوان کرد: برای پرورش ماهی پشت سد مارون نیز برنامه ریزی شده، اما با توجه به اینکه مدیریت آن در دست این استان نیست رایزنی هایی باید صورت گیرد.

 

وی تاکید کرد: ۲ مزرعه پیشنهاد شده که می تواند تا ۵۰ درصد تولیدی که در طول چهل سال داشته ایم را تولید کنند.

 

معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: مزارع پرورش ماهیان خاویاری نیز در مناطق دیگری از رودخانه های استان در دست اجراست و در مجموع برنامه های تحول آفرینی در این حوزه عملیاتی خواهد شد.

 

به گزارش ایران 49 ، ۶ کارخانه تولید خوراک آبزیان در دولت سیزدهم کلنگ‌زنی شده که برخی از آنها پیشرفت قابل توجهی دارند و با اتمام آنها، یکی از نیازهای اساسی صنعت شیلات مرتفع می‌شود.

 

ایجاد زنجیره کامل تولید ماهی در دستور کار است و استان به دنبال این هست که در صنعت شیلات این استان تولید، صنایع فراوری و کارخانجات تولید خوراک آبزیان و هم سردخانه و زیرساخت‌هایی که برای زنجیره کامل تولید ماهی نیاز است، وجود داشته باشد.

 

بخش شیلات در کهگیلویه و بویراحمد به عنوان یکی از ظرفیت های اصلی توسعه کشاورزی و اشتغال در دهه های اخیر مورد توجه قرار گرفت و دولت سیزدهم تمرکز بیشتری بر گسترش آن کرده است به گونه ای که فعلان این بخش از اقتصاد به آینده آن امیدوار شده اند.

 

استان کهگیلویه و بویراحمد معروف به سرزمین رودخانه های خروشان با وجود تولید ۱۰ درصد از روان آب های کشور ،۵۷ رودخانه به طول یکهزار و ۴۰۰ کیلومتر و۱۱ هزار کیلومتر آب راه ،دارای ظرفیت های خوبی در حوزه منابع آبی است و بشار، مارون و زهره از مهمترین رودخانه های استان کهگیلویه و بویراحمد هستند.

 

کهگیلویه و بویراحمد یکی از قطب‌های تولید ماهی قزل آلا در کشور بشمار می رود و ۱۰ درصد تولید ماهیان سردآبی کشور را تأمین می‌کند.

 

این استان با دارا بودن حدود ۱۰ درصد منابع آبی و ۱۱ و نیم میلیارد مترمکعب روان آب، ۱۰ درصد تولید ماهیان سردآبی کشور را در خود جای داده است.


خبرنگار:
پریسا جهانگیری

برچسب‌ها

ارسال نظر

نام خود را وارد کنید
نظر خود را وارد کنید
ارسال نظر با موفقیت ارسال شد.

نظرات

x