به گزارش ایران49/از ياسوج:"سید رضا حسینی نیک" روز چهارشنبه اظهار کرد: کمبودهای فضای آموزشی علاوه بر مرکز شهر،در حاشیه های آن همانند "بَلهزار"، "مادوان" و "سرآبتاوه" را در بر می گیرد.
حسینی نیک یادآور شد: سرانه آموزشی شهرستان بویراحمد به خصوص شهر"یاسوج"، حدود سه متر مربع است و با توجه به مهاجرپذیری مرکز استان و کمبود فضای آموزشی در این شهر، اولویت نوسازی مدارس استان تلاش برای رفع این مشکل است.
وی گفت: ساخت ۱۲ مجتمع آموزشی در شهر یاسوج را در سفر دوم رئیس جمهور به استان پیشنهاد دادیم و با ساخت چهار تا از این مجمتع ها موافقت شد که باتخصیص به موقع اعتبارات این مشکل برطرف می شود.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس تاکید کرد: در بقیه مناطق استان اگرچه مدارس تخریبی و قدیمی است ولی برای بازگشایی مدارس در مهر امسال این مناطق مشکلی ندارند.
حسینی نیک یادآور شد: ساخت ۷۷ مدرسه از سال ۱۴۰۱ از برنامه های نوسازی مدارس بود که برخی از آنها در همان سال تحویل شد ،تعدادی در هفته دولت بهره برداری شد و مابقی تا مهر امسال به چرخه آموزشی اضافه می شوند.
وی گفت: این مدارس اغلب در مناطق روستایی محروم سراسر استان و حدود یک هزار و ۲۰۰ دانش آموز را پوشش می دهند که با تحویل مدارس برشمرده، مدارس کانکسی بالای ۱۰ نفر در سراسر استان جمع آوری می شود.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس با اشاره به مدارس مشارکتی گفت: از این تعداد مدارس ۵۸ مدرسه (۸۰ درصد) مشارکتی هستند که ۱۵ کلاس تمام خیری از طرف "حاج اکبر ابراهیمی" نیکوکار مدرسه ساز ساخته شد.
حسینی نیک یادآور شد: این خیرمدرسه ساز غیر از این مدارس پیش تر ۲ مدرسه تمام خیری به آموزش و پرورش تحویل داده بود.
وی چالش اجرای پروژه مهر در زمینه ساخت و تجهیز در استان را تخصیص اعتبار دانست و اظهار کرد: بنا به درخواست افزایش اعتبار از وزارت اگر اعتبارات بیشتری در اختیار نوسازی مدارس استان قرار می گرفت بجای ۷۷ مدرسه ۱۰۰ مدرسه ساخته و تحویل می شد.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس پیش تر در گفت و گو با ایرنا گفت: ۷۶۶ مدرسه ناایمن در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که شامل مدارس سنگی، کانکسی، مدارس آجری بالای ۲۵ سال هستند که بحران مکان های آموزشی ما، اول در شهرستان بویراحمد است دوم در مناطقی که مدرسه ناایمن بالای ۱۰ نفر دانش آموز دارد.
حسینی نیک یادآور شد: مطابق با آمار اعلام شده آموزش و پرورش استان، ۲۱۵ مدرسه در سطح استان، فاقد سرویس بهداشتی است، همچنین مدارس فاقد انشعاب حدود ۳۰۰ مدرسه است.
وی اضافه کرد: ۱۳۰ مدرسه نیمه تمام؛ که از دهه قبل ساخت و ساز شروع شده وهنوز تکمیل نشده است در سطح استان وجود دارد که اولویت نوسازی مدارس، تکمیل و تحویل مدارس بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی است.
به گزارش ایران 49استان کهگیلویه و بویراحمد با ۷۲۶ هزار نفر جمعیت،هشت شهرستان و۱۷ بخش و یکهزار و ۶۷۰ روستای دارای سکنه است.
بیش از سه هزار آموزشگاه دولتی و غیردولتی استان برای بیش از ۱۷۰ هزار دانش آموز در مقاطع مختلف و افزون بر ۱۴ هزار معلم، آمادگی پذیرش و آغاز سال تحصیلی جدید را دارد.