چالش های پیش رو در بحث خانواده و جمعیت با تشکیل وزارت خانواده مدیریت می شود

ایران49/دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کهگیلویه و بویراحمد در نشست «ستاد راهبردی خانواده و جمعیت» اظهار کرد: کشور در شرایط کنونی نیاز به تشکیل وزارت خانواده و جوانی جمعیت دارد تا بتوان با عملیاتی کردن راهکارهای افزایش آمار ازدواج برای رشد و جوانی جمعیت چاره اندیشی کرد.

به گزارش ایران49/ از یاسوج، حجت الاسلام حمزه پیشقدم دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان کهگیلویه و بویراحمد در نشست «ستاد راهبردی خانواده و جمعیت» که در سپاه قتح استان کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد؛ با بیان  اینکه ساختار جسمی و روحی بشر به گونه‌ای خلق شده است که همواره رشد و توسعه در تمام ابعاد زندگی مادی و معنوی را نیاز خود می داند، افزود: نیازی که با الهام از مکتب و شریعت در کنار قوه عاقله که هر دو چراغ هدایت بشر به سمت زندگی متعالی است باید باشد.

وی با بیان این که قرآن ارجمندترین کتاب هستی است که علم اولین و آخرین در آن است، تأکید کرد: این کتاب مقدس که بر قلب مطهر پیامبر اکرم(ص) فرود آمد، برای هدایت بشر نازل شده که با کمی جستجو در این کتاب حیات بخش به موضوعات مهم جهت رسیدن به حیات دنیوی مطلوب پی خواهیم برد و نقش و جایگاه حکومت اسلامی را در قبال این موضوعات مهم واکاوی می‌نماییم.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کهگیلویه و بویراحمد گفت: آیات الهی گاهی نشانه‌ای بر وجود خدا و گاهی هم نشانه‌ای بر حکمت آفرینش است؛ بنابراین دستورات این کتاب انسان ساز در راستای همین حکمت‌ها و مصلحت هاست.

این مسئول فرهنگی بیان کرد: در آیات زیادی به بحث خلقت و جایگاه انسان در زندگی دنیوی اشاره شده که اهم موضوعات در باب خلقت، بحث خانواده و زندگی اجتماعی است که به راه و روش و شیوه‌ی زندگی انسان‌ها در اجتماع و خانواده می‌پردازد.

وی افزود: بنابراین لازم است که هر فرد به این موضوع واقف باشد که این کتاب در رابطه با خانواده‌ای که تشکیل می‌شود چه برنامه‌هایی دارد. مهم‌ترین وظایف و تکالیفی که افراد خانواده نسبت به هم دارند چه می‌باشد؟ و نقش حاکمیت دینی در شکل گیری خانواده سعادتمند و پایدار که مد نظر قرآن کریم است، چیست؟

حجت الاسلام پیشقدم خاطرنشان کرد: آیات، زندگی خانوادگی را همانند درختی معرفی می کنند که ریشه و ساقه‌های آن بینش‌ها و نگرش‌های اعضای خانواده و شاخه‌های آن، وظایف اعضای خانواده را تشکیل می‌دهد؛ بنابراین قلمرو زندگی خانوادگی، گستردگی فراوانی دارد.

وی با اشاره به اینکه  خانواده و جمعیت در نگاه دینی، دو رکن اصلی جامعه می‌باشد،عنوان کرد: بر همین اساس آیات زیادی چه از حیث حقوقی و چه از حیث اخلاقی در این باره آمده است.

پیشقدم خاطرنشان کرد: نگاه تک بعدی و کوتاه بینانه جامعه شناسان با نگرش به هنجارها و منش‌های اجتماعی و نگاه روانشناسان با پرداختن به بعد فردی و اجتماعی افراد در قبال نگاه جامع و کامل دین و بررسی زندگی انسان در تمام ابعاد قابل قیاس نیست.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کهگیلویه و بویراحمد با تاکید بر اینکه امروز دو موضوع «خانواده» و«جمعیت» در جوامع غیر دینی به عنوان چالشی مطرح شده که که دولت مردان را درگیر خود کرده است، افزود: این کشورها برای رفع معضلات شکل گرفته در این زمینه ها، وزرات خانه و نهادی جداگانه را شکل داده اند که امور مربوط به آن دو را به صورت مستقل مدیریت می‌کند.

وی یادآور شد: در کشور ما خصوصا در شرایط کنونی، نیاز به ایجاد چنین ساختاری بشدت احساس می‌شود تا بتوان به صورت مستقل و تخصصی، با عملیاتی کردن راهکارهای افزایش آمار ازدواج و به تبع آن، رشد و جوانی جمعیت چاره اندیشی نمود.

حجت الاسلام  پیشقدم خاطرنشان کرد: ما حصل از هم گسستگی نهادهای تخصصی امور خانواده و همچنین ادغام نهاد امور جوانان که از طبقه پیشرو و پیشاهنگ و زبده و با نشاط اجتماع هستند با نهادهای نامتناسب با آن، نتیجه‌ای جز کاهش نرخ رشد جمعیت و به تبع کاهش نیروی جوان برای جامعه نداشته است، لذا با نگاه عمیق به آسیب‌ها و فرصت‌ها در این زمینه به ضرورت تشکیل نهاد مستقل در بحث خانواده و جمعیت و جوانان پی خواهیم برد.

وی در پایان گفت: باید برای برون رفت از شرایط حاد ایجاد شده برنامه ریزی دقیق و تخصصی داشته باشیم و توصیه می‌شود که مسئولین ذی ربط حتما در این راستا تدابیری ویژه بیندیشند تا بنا بر هشدار مقام معظم رهبری کشور در چالش‌های پیش رو از قبیل کاهش جمعیت جوان و سایر آسیب‌های خانواده قرار نگیرد.

انتهای پیام/


خبرنگار:
امیر امیرپور

ارسال نظر

نام خود را وارد کنید
نظر خود را وارد کنید
ارسال نظر با موفقیت ارسال شد.

نظرات

x