به گزارش ایران49/از ياسوج:" محمد ملکزاد" روز دوشنبه اظهار کرد: کلرزنی و بهداشت آب آشامیدنی در برخی از روستاهای استان به خصوص روستاهایی که زیر نظر آب و فاضلاب نیستند مطلوب نیست.
ملک زاده با اشاره به تهدید سلامت افراد، یادآور شد: وبا، بیماری گوارشی، اسهال و استفراغ از جمله بیماریهایی است که در نتیجه مصرف آب آشامیدنی ناسالم رخ میدهد.
وی با اشاره به شایعبودن بیماریهای میکروبی در استان افزود: بیماری هپاتیت A از شایعترین بیماریهایی است که در نتیجه مصرف آب آشامیدنی ناسالم موجب ابتلاء افراد میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یادآور شد: شیوع عفونت «هپاتیت A» در هر جامعه با وضعیت بهداشتی و امکانات دسترسی به آب سالم، وضعیت اجتماعی و اقتصادی آن جوامع رابطه مستقیم و نزدیکی دارد.
ملک زاده ادامه داد: این بیماری توسط یک ویروس شدیدا آلوده کننده و مسری و از طریق خوردن آب و غذای آلوده یا تماس نزدیک در خانواده، اردوگاهها و مراکز عمومی منتقل میشود.
وی بهداشت آب را موضوعی بسیار مهم در بهداشت عمومی و مدیریت سلامت دانست و ترمیم شبکه ای آبرسانی و کلرزنی مستمر مخازن آب روستایی استان را خواستار شد.
آشامیدن آب ناسالم محدود به روستاهای فاقد شبکه لوله کشی آب نیست برخی گزارش های دریافتی ایرنا حاکی است که در شماری از روستاهای استان با وجود شبکه اما به دلیل انجام نشدن کلرزنی مستمر آب ناسالم مصرف می شود که نیازمند چاره جویی فوری دارد.
۶۹۲ روستای کهگیلویه و بویراحمد تحت پوشش آب و فاضلاب نیستند
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد گفت تعداد کل روستاهای استان را یک هزار و ۶۴۱ روستا برشمرد و گفت: ۷۴۴ روستا از این تعداد بالای ۲۰ خانوار هستند.
امید صالحی تعداد روستاهای استان که زیرپوشش آب و فاضلاب استان نیستند را ۶۹۲ روستا برشمرد و یادآور شد در ۱۸۷ روستاهای استان آبرسانی به صورت سیار انجام می شود و ۱۸۴ روستا فاقد آبرسانی هستند.