به گزارش ایران49/از ياسوج:تحقیقات اجتماعی نشان میدهد یکی از عوامل مهم بزهکاری در نوجوانان خالی بودن اوقات فراغت آنهاست و در این ایام است که زمینه های پذیرش رفتارهای ناهنجار، اعتیاد و انجام جرایم شکل میگیرد.
کار کودکان پیامدهای منفی فیزیکی، روانی و اجتماعی با خود همراه دارد. فعالیت های بدنی و ورزش از جمله فعالیت های سالم در اوقات فراغت کودکان می تواند موجب حفظ سلامت و پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری های جسم و روان شود.
طبق نظر یکی از کارشناسان اجتماعی، در سیستم آموزشی ما تمام زمان را برای خانوادهها برنامهریزی کردند و فرصتی به دانشآموزان داده نشده تا خود برنامهریزی کنند چون در این زمینه آموزشی ندیدند، نمیتوانند از وقت خود استفاده کنند، اما اگر خانواده از دوران کودکی برای اوقات فراغت از کودک بخواهد برای خود برنامهای تهیه کند کودک برنامه ریزی را میآموزد.
والدین در نحوه گذراندن اوقات فراغت الگوی فرزندان هستند. چنانچه پدر و مادر برای خود برنامهریزی نداشته باشند و کودک این مساله را در خانه میبیند به فکر برنامهریزی برای اوقات فراغتش نیست.
مادر حسین گفت: پسرم هر تابستان با اتمام مدرسه اش برای گذراندن در چهارراه ها حضور می یابد و یا گل می فروشد، دستمال کاغذی و یا شیشه های ماشین ها را پاک می کند.
وی ادامه داد: خودم پسرم را تشویق به این کار می کنم چون او درآمد را دوست دارد و واقعا هم به درآمد خانواده کمک می کند.
علی یکی از همین کودکان کار در شهر یاسوج، گفت: من تا ساعت ۱۱ شب در خیابان ها می چرخم و واکس میزنم و یا شیشه خودروها را تمیز می کنم اکنون هم چند شبی است که به خانه نرفته ام.
وی تاکید کرد: خانه یکی از دوستانم که او هم در خیابان گل می فروشد می روم و نیاز مالی دارم و باید کار بکنم. من کلاس ششم هستم اما سال آینده می خواهم دیگر تحصیل را رها کنم.
از یکی از کودکان کار که پول می گرفت و افراد را وزن می کرد، پرسیدم که روزی چقد کار میکنید، گفت بستگی دارد هر روز متفاوت است برخی مواقع افراد دلشان می سوزد بیشتر پول می دهند.
این کودک ادامه داد: صبح پنج هزار تومان میدهیم تاکسی میایم، شب هم سی چهل هزار تومان میدهیم آژانس میرویم.
وی افزود: ظهر ساندویچ خوردم و برای شب هم قرار است پیتزا بخورم، او در پاسخ به این سوال که سواد دارد گفت: سواد دارم اما مدرسه را دوست ندارم.
برنامه های متفاوتی برای اوقات فراغت دانش آموزان تدارک دیده ایم
مدیرکل کانون پرورشی کودکان و نوجوانان کهگیلویه و بویراحمد گفت: در تابستان امسال برنامههای متفاوتی برای اوقات فراغت کودکان و نوجوانان تدارک دیده شد.
سلیمان شهبازی با اشاره به فرا رسیدن فصل تابستان و آغاز اوقات فراغت کودکان و نوجوانان، افزود: در استان ۲۰ مرکز ثابت و سیار در استان وجود دارد که قرار است در این مراکز برنامههای اوقات فراغت برگزار شود.
وی محورهای برنامههای اوقات فراغت کودکان و نوجوانان را در بخشهای تربیتی، تفریحی و خلاقانه نام برد و ادامه داد: این برنامهها با موضوعات شهادت، ایثار و خدمت برای کودکان و نوجوانان تدارک دیده شد.
مدیرکل کانون پرورشی کودکان و نوجوانان کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: کانون به سمتی می رود که همه برنامهها پیوست کودکان و نوجوانان داشته باشد.
وی افزود: امسال برای نخستین بار اردوهای جهادی برای کودکان و نوجوانان تدارک دیده شده تا کسانی که به مراکز دسترسی ندارند به صورت سیار به آنها خدمات ارائه دهیم.
شهبازی به برنامههای کانون برای جامعه عشایری نیز اشاره کرد و گفت: در استان کهگیلویه و بویراحمد هم اکنون سه هزار و ۵۰۰ دانش اموز عشایری وجود دارد که برای آنها برنامه های فرهنگی و هنری تدارک دیده شد.
وی اعم این برنامهها را در حوزههای مهارتهای زندگی، شناسایی آسیبهای فضای مجازی، قصه گویی و داستان سرایی و سفالگری نام برد و گفت: ثبت نام اوقات فراغت آغاز شده و خانوادهها می توانند بعد از پایان امتحانات، کودکان و نوجوانان خود را برای یادگیری به این مراکز راهی کنند.