به گزاش ایران49/ از یاسوج، نشست ستاد مدیریت بحران استانداری امروز با دو دستور کار شامل مهار آتش سوزی در جنگلها و منابع طبیعی و مدیریت منابع آب و راهکارهای مقابله با تنش آبی با حضور فرمانداران، شهرداران و دهیاران برگزار شد.
شهرستان کهگیلویه تنها دو خودرو آتشنشانی دارد
کیامرث حاجیزاده معاون؛ عمرانی استاندار در جلسه ستاد مدیریت بحرانبیان کرد: در سال گذشته ۲۵۶ هکتار از جنگلهای این شهرستان گرفتار حریق شد، اما در سال گذشته به مقدار احداث ۸ کیلومتر جاده، آتش داشتیم و یک منبع در ارتفاعات بالا، برای آب مورد نیاز ساخته شد.
وی به برخی از مشکلات اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات بحث آتش زدن باقی مانده محصولات کشاورزی است که سال گذشته ۱۰ هکتار از جنگلها و مراتع را دچار آسیب کرد.
این مسئول افزود: برای مقابله با آتش سوزیها به ۲۰ دستگاه دمنده، لباس و سایر ملزومات آتش سوزی نیاز داریم.
حاجیزاده ادامه داد: اگر در سال ۹۹ به امکانات مورد نیاز تجهیز بودیم آتش سوزی خائیز بر روی آنتنهای رسانههای بیگانه نمیرفت.
وی به مشکل خودروهای آتش نشانی نیز اشاره کرد و یادآور شد: شهرستان کهگیلویه از دهدشت تا دیشموک و چاروسا تنها دو خودرو آتش نشانی دارد که به هیچ وجه جوابگو نیست.
وی بیان کرد: ساخت آشیانه اطفای حریق استان در منطقه فیروزآباد شهرستان بویراحمد در دستور کار بوده و اعتباری نیز برای آن در نظر گرفته شده است.
وی بر تامین سوخت مورد نیاز بالگردهای اطفای حریق تامین تاکید کرد و ادامه داد: نباید در زمان وقوع آتش سوزیها با کمبود سوخت مواجه شویم.
بحران آب بحرانی جدی است
معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: با توجه به گرم شدن هوا، فرهنگ سازی برای مصرف بهینه آب و برق نیز باید در دستور کار قرار گیرد.
حاجی زاده افزود: برای تامین آب شرب مورد نیاز مردم نیز اعتبارات خوبی به استان اختصاص یافته؛ برای نمونه ۲۰۸ میلیارد تومان اعتبار از محل محرومیت زدایی برای رفع کم آبی اختصاص یافته است.
وی ادامه داد: با توجه به تنش آبی موجود و خشکسالیها الگوی کشت در استان باید تغییر کند و کمیته ترویج، الگوی کشت مناسب به کشاورزان اراِِئه شود.
برخی نقدها منصفانه نیست
حاجی زاده بیان کرد: سال گذشته اعتبارات چشمگیری در حوزههای مختلف به استان اختصاص یافت و کارهای بسیاری در استان انجام شد، اما برخی نقدهای غیر منصفانه رسانهها مدیران را دلسرد میکند.
خیرِ زلزله برای جذب اعتبارات
وی یادآور شد: در زلزله سی سخت بیش از هزار میلیارد تومان تسهیلات برای ایجاد زیرساختها هزینه شد که این رقم بی نظیر بوده است.
شهابی نسب رئیس سازمان برنامه و بودجه استان هم گفت: زلزله سی سخت برای دنا یک نعمت بود چرا که اعتباری که به شهرداری سی سخت داده شد در سال ۱۴۰۰ معادل ۲۲ سالش بوده است.
مشکل استان اعتبارات نیست بلکه چگونگی استفاده از ظرفیتهای داخلی است
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان نیز در این نشست با بیان اینکه مسئولان همه چیز را به کمبود اعتبارات ربط میدهند گفت: اعتبارات ما در سال ۹۹، ۴۷۷ میلیارد تومان بوده و سال ۱۴۰۰ نیز هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بوده که وارد خزانه شده است؛ اگر در ۳۱ استان، استانی را پیدا کردید که اسنادش مثل استان بود؛ بگویید.
وی با اشاره به اینکه از سال ۷۲ تاکنون آبفا چنین اعتباراتی نداشته ادامه داد: ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبارات نقدی وارد آبفا شده که ۴۰ میلیارد تومان آن برای اصلاح شبکه یاسوج بوده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان افزود: سال گذشته یک میلیارد تومان اعتبار نقدی به محیط زیست و منابع طبیعی داده شد و ۶ سالن بحران در سال گذشته کلنگ زنی شد.
سهل انگاری برخی مدیران در جذب اعتبارات توجیه ندارد
شهابی با ابراز گلایه از عملکرد برخی مدیران در جذب اعتبارات گفت: تخصیص نقدی استان ۱۵ درصد و تخصیص توازن ۲۵ درصد بوده است؛ مشکل استان اعتبار نیست؛ اکنون اعتبار است؛ پس چرا جذب نمیکنید.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان خطاب به مدیران افزود: میخواهید آمار در بیاورم چقدر اسناد مانده است چرا کم کاری میکنید؛ اگر یک ریال برگشت بخورد ظلم به مردم و استان است.
وی یادآور شد: ۵۰۰ نیروی شاغلِ طرح وجود دارند که اگر در مواقع بحران خود را نشان ندهند و تنها به پشت میز نشستن بسنده کنند طبق قانون اخراج خواهند شد.
کهگیلویه و بویراحمد از لحاظ کم بارشی جزء سه استان اول کشور
مدیرکل سازمان هواشناسی استان هم در این جلسه گفت: کهگیلویه و بویراحمد با توجه به میزان بارشها در یک سال زراعی، در جایگاه ششم و از لحاظ کم بارشی جزء سه استان اول کشور است.
کاکاوند میزان بارشها در سال زراعی را ۵۲۱ میلیمتر عنوان کرد و افزود: بارش های استان نسبت به بلند مدت ۱۷ درصد کاهش و نسبت به سال قبل از آن ۶ درصد افزایش داشته است.
وی ادامه داد: وضعیت بارش بهاری امسال در کهگیلویه و بویراحمد ۷۵ درصد نسبت به مدت مشابه کاهش داشته است.
شناسایی ۸۷ نقطه بحران در کهگیلویه و بویراحمد
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان هم در این جلسه گفت: همه ادارات باید در آتش سوزی همکاری لازم با منابع طبیعی را داشته باشند.
جاوید بخت افزود: امسال ۸۷ نقطه بحرانی در استان شامل ۵۵۰ هزار هکتار اراضی شناسایی شده است که انتظار میرود فرمانداران، بخشداران و دهیاران برای استفاده از ظرفیت نهادهای مردمی برنامه ریزی کنند.
وی از وجود ۱۸۷ دستگاه دمنده در شهرستانهای استان خبر داد و بیان کرد: سال گذشته دمندههایی نیز به دهیاران تحویل داده شد.
اعتبارات بازگشایی راههای عشایر کم است
مدیرکل امور عشایر استان هم گفت: در همه شهرستانها کار بازگشایی راههای عشایری در حال انجام است.
آذر فرد با بیان اینکه چهار هزار کیلومتر راه عشایری در استان وجود دارد افزود: اعتبارات برای زیرسازی این راهها در امور عشایر بسیار کم است.
اجرای ۱۰ طرح جدید برای رفع نقاط کور ارتباطی
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان هم در این جلسه گفت: امسال ۱۰ طرح جدید با اعتبار ۴۲۰ میلیارد ریال برای رفع نقاط کور در جادهها آغاز میشود.
رادمنش افزود: در بارندگیهای اخیر ۷۰ تا ۸۰ قطعی مربوط به خطوط همراه اول در استان بود که مشکل همه آنها برطرف شده است.
سه هزار و ۵۰۰ حلقه چاه در حال کم آب شدن
مدیرعامل آب منطقهای استان نیز در این جلسه گفت: سه هزار و ۵۰۰ حلقه چاه در استان وجود دارد که متاسفانه شاهد کاهش آبهای زیر زمینی هستیم.
مصلح افزود: با توجه به میزان بارندگیهای امسال تبعات خشکسالی در کشاورزی و صنعت وجود دارد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر آب آشامیدنی ۲۶۰ روستا دچار تنش شدید آبی است افزود: این خشکسالی برای کارخانه سیمان مارگون نیز بدون تاثیر نخواهد بود.
مدیرعامل آب منطقهای استان از ممنوع بودن کشت برنج در سال جاری نیز خبر داد و گفت: محصولات کم آب بر باید جایگزین محصولات آب بر شود.