به گزارش ایران49/از ياسوج:انتخابات به عنوان رکن اصلی نظامهای مردمسالار، همواره مورد توجه تحلیلگران و صاحب نظران بوده است. تحلیل آماری انتخابات، ابزاری قدرتمند برای درک بهتر فرآیند انتخابات، علل و عوامل مؤثر بر مشارکت مردم، و پیامدهای آن است.
علاوه بر این، تحلیل آماری انتخابات ابزاری برای ارزیابی عملکرد نظام انتخاباتی است. با بررسی نقاط قوت و ضعف نظام فعلی، می توان به اصلاح و ارتقای آن در جهت برگزاری انتخاباتی عادلانه تر و آزادتر یاری رساند.
مشارکت بالا
با وجود مشکلات موجود، استان کهگیلویه و بویراحمد با رتبه اول در بین سایر استانهای کشور، بالاترین میزان مشارکت را در انتخابات دوازدهم مجلس شورای اسلامی به دست آورد. بیش از ۶۴ درصد از واجدان شرایط در این استان در انتخابات شرکت کردند که این امر نشان دهنده اهمیت بالای انتخابات برای مردم این استان است.
میانگین سنی شرکت کنندگان
بررسی توزیع سنی شرکت کنندگان در انتخابات نشان میدهد که بیشترین تعداد شرکت کنندگان در انتخابات افراد بین ۳۵ تا ۴۵ سال بودند (۹۹ هزار و ۱۳ نفر). جوانان بین ۱۸ تا ۲۵ سال نیز با حضور پرشور خود در انتخابات (۴۶ هزار و ۹۴ نفر) نشان دادند که به آینده کشور خود اهمیت میدهند. کمترین تعداد شرکت کنندگان مربوط به افراد بالای ۹۵ سال بود (۱۹۴ نفر).
مقایسه جنسیتی شرکت کنندگان
در انتخابات یازدهم اسفند ۱۴۰۲ در استان کهگیلویه و بویراحمد، شاهد حضور پرشور و البته برابر زنان و مردان در پای صندوقهای رأی بودیم.
از مجموع ۳۷۸ هزار و ۵۴۷ نفر شرکت کننده در این انتخابات، ۱۹۲ هزار و ۴۰۱ نفر (۵۱.۰۴ درصد) را بانوان و ۱۸۶ هزار و ۱۴۶ نفر (۴۸.۹۶درصد) را مردان تشکیل میدادند.
این آمار نشان میدهد که زنان استان کهگیلویه و بویراحمد با حضوری فعال و آگاهانه در انتخابات، نقش مهمی در تعیین سرنوشت خود و جامعه خود ایفا کردند.
مشارکت ۵۱.۰۴ درصدی بانوان در این انتخابات، نشان دهنده رشد فرهنگ سیاسی و اجتماعی در بین زنان استان و گامی مهم در جهت تحقق عدالت جنسیتی است.
مقایسه مشارکت در حوزههای انتخابیه
در بررسی میزان مشارکت در انتخابات یازدهم اسفند ۱۴۰۲ در استان کهگیلویه و بویراحمد، شاهد تفاوتهایی در سطح شهرستانها هستیم. به طور میانگین، ۶۴.۲۷ درصد از واجدین شرایط در استان در این انتخابات شرکت کردند.
مشارکت در حوزههای انتخابیه مختلف استان کهگیلویه و بویراحمد یکسان نبود.
حوزه انتخابیه بویراحمد، دنا و مارگون با ۷۲ درصد بیشترین میزان مشارکت را در بین حوزههای انتخابیه استان داشت. پس از آن، شهرستانهای کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده با ۶۰ درصد و شهرستان گچساران و باشت با ۵۳ درصد به ترتیب در رتبههای بعدی قرار داشتند.
انتخابات دوازدهم مجلس شورای اسلامی در استان کهگیلویه و بویراحمد با موفقیت برگزار شد. مشارکت بالا، سلامت انتخابات و حضور پرشور جوانان از نکات بارز این دوره از انتخابات بود. انتظار میرود که نمایندگان منتخب مردم در مجلس شورای اسلامی با تلاش و جدیت برای حل مشکلات مردم این استان گام بردارند.
میزان مشارکت در انتخابات استان کهگیلویه و بویراحمد در این دوره نسبت به دورههای قبل کاهش داشته است.توزیع سنی شرکت کنندگان در انتخابات نشان دهنده افزایش آگاهی و میل به مشارکت در بین جوانان است. تفاوت میزان مشارکت در حوزههای انتخابیه مختلف نشان دهنده وجود مسائل و مشکلات خاص در هر منطقه است که باید به آنها توجه شود.