فرماندار کهگیلویه:خدمات رسانی به جامعه عشایر افزایش یابد

ایران 49/فرماندار کهگیلویه با اشاره به نیاز عشایر نشینان به امکانات زیرساختی گفت:دستگاه های اجرایی متولی شهرستان برای بهبود شرایط زندگی این قشر تلاش بیشتری داشته باشند.

به گزارش ایران49/از ياسوج:حمزه محقق زاده روز شنبه در بازدید از مناطق عشایری شهرستان کهگیلویه با بیان اینکه اگر هر دستگاه اجرایی در ارتباط با عشایر سهمی برای خدمت به این قشر قائل باشد ، بسیاری از مشکلات آنان حل می‌شود تصریح کرد: لازم است منابع طبیعی و راهداری نسبت به ارائه برخی خدمات جانبی به این قشر با امور عشایر همکاری کنند.

 

وی با اشاره به ضرورت برنامه ریزی منسجم در حوزه عشایر و دیده شدن آنان در توزیع امکانات افزود: احداث آب نما، مخازن ذخیره آب آشامیدنی،احیای چشمه ها تدارک ماشین آلات ویژه مرمت و بازگشایی جاده عشایر حومه از نیازهای این قشر زحمتکش است.

 

وی تاکید کرد: عشایر با وجود سختی های فراوان همچنان فرهنگ اصیل قناعت و ساده زیستی را حفظ کرده اند و در حال نقش آفرینی در زمینه تولید محصولات دامی هستند به همین علت همه دستگاه های اجرایی باید برای بهبود شرایط زندگی آنان تلاش کنند.

 

فرماندار کهگیلویه در خصوص وضعیت آب عشایر منطقه این شهرستان افزود : نیازمند افزایش اعتبارات عمرانی ویژه و تعریف پروژه تامین آب در این مناطق هستیم که قبل از عملیاتی شدن؛ طرح مطالعاتی آن باید نهایی شود

 

وی خاطرنشان کرد: در زمینه آرد و نهاده‌های دامی حق و حقوق این قشر باید رسیدگی و تسهیل شود

 

محقق زاده ابراز کرد: اخلاق نیکو و سخاوت در مهمانوازی های عشایر باعث تاثیر عمیق اجتماعی این قشر شده و این امر ظرفیتی ارزشمند در برنامه ریزی های مبتنی بر توسعه در عرصه گردشگری و اشتغال است.

 

طبق گفته عشایر منطقه، کوچ در سال های اخیر با مشکلاتی روبرو هستند بطوریکه برخی به اجبار شرایط بجای دامپروری در فضای باز به دامپروری در فضای بسته و یکجانشینی در اطراف روستاها روی آورده اند.

 

فرماندار کهگیلویه به همراه بخشدار مرکزی، رئیس امور عشایر و رئیس منابع طبیعی در راستای بررسی مشکلات عشایر حومه غربی کهگیلویه با حضور در منطقه آب پیازی، لا اسپید و زیر گچ پای درد دل عشایر نشسته و از نزدیک مشکلات آنان را بررسی کردند.

 

طبق آخرین آمار تعداد چهار هزار و ۳۰۰خانوار عشایری در کهگیلویه زندگی می کنند.

 

همچنین عشایر این شهرستان با داشتن حدود ۴۵هزار راس دام سبک بخش قابل توجهی از تولیدات دامی استان را تامین می‌کنند.

 

۳۰کیلومتری شهر دهدشت عشایرنشینان مواجهه با بسیاری از چالش های هستند اما همچنان به زندگی لیلی ادامه میدهند.

 

 

آنان با شروع بارش ها و پیش از زمستان سخت تمام وسایل خود را جمع می کنند تا گله های خود را حدود ۶۰کیلومتر عقب تر به دنبال شرایط زندگی بهتر و زمین مناسب در قشلاق های گرم اطراف بهبهان سکنی دهن

 

 

 

 


خبرنگار:
پریسا جهانگیری

برچسب‌ها

ارسال نظر

نام خود را وارد کنید
نظر خود را وارد کنید
ارسال نظر با موفقیت ارسال شد.

نظرات

x