به گزارش ایران49/از ياسوج:اصغر آتشفراز روز یکشنبه افزود: دمپخت گوشتی؛ شله ماشکی؛ گونه؛ دوا لبنی؛ دوا زردکی؛ دمپخت اشکوه و چهار لقمه اشکوه از مهم ترین غذاهای سنتی کهگیلویه و بویراحمد است که در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
وی با یاد اوری پخت انواع نان سنتی توسط مردم استان عنوان کرد :نان تیری شیرین؛ نان بلبلی یا مشتک روغنی و نان شلشلی از جمله نان های سنتی مردم استان است که در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
آشفراز گفت: آجیل محلی گندم برشته از خوراکی های مهم است که در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت:همچنین به تازگی طریقه فراوری۲ سوغات محلی استان شامل میوه های جنگلی بنه و رب ربنیک یا به گویش محلی رملیک در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
وی افزود:طریقه جداکردن میوه جنگلی بنه از هسته و درست کردن رب ربنیک یا به گویش محلی رملک در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
آتشفراز ابراز کرد:غذاهای سنتی در کنار رنگ و بوی دلپذیرشان، در بردارنده پیشینه فرهنگی مردمانی است که دسترنج مزرعه را با هنر کدبانوی خانه در هم می آمیزند تا سفره های ساده اما سرشار از سلامتی را نثار مهمانان خود کنند.
وی تاکید می کند که غذاها و خوراکی های محلی در این استان به دلیل استفاده از مواد اولیه محلی ظرفیت های زیادی برای ثروت آفرینی دارد.
سالانه بیش از یک هزار گردشگر خارجی و چند میلیون گردشگر ایرانی از جاذبه های این استان دیدن می کردند.
کهگیلویه و بویراحمد با مساحتی حدود ۱۶ هزار کیلومتر مربع وسعت بین استانهای فارس، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، اصفهان و خوزستان واقع شده است.