طرح های آبخیزداری در کهگیلویه و بویراحمد سبب ذخیره ۱۳میلیون متر مکعب آب شد

ایران 49/معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی کهگیلویه وبویراحمد گفت: سازه های آبخیزداری استان در بارندگی های اخیر سبب ذخیره ۱۳ میلیون و ۳۰۰ هزار متر مکعب آب در استان شده است.

به گزارش ایران49/از ياسوج:عبدال میرفردی روز سه شنبه در حاشیه بازدید از طرح های ابخیزداری باشت  افزود: این میزان آب در طرح های پخش سیلاب آبدهگاه باشت، ممبی بهمئی، امامزاده جعفر گچساران، گل زردون بویراحمد، سرکوه راک کهگیلویه، دیشموک، و سایر پروژه های آبخیزداری در سطح استان ذخیره شده است.

 

وی با اشاره به اینکه زیرساخت های آبخیزداری پس از ۱۰ سال بر اثر رسوب پر می شود و قابل استفاده نیست تصریح کرد: هم اکنون ظرفیت سازه های آبخیزداری فعال کهگیلویه و بویراحمد۷۵ میلیون متر مکعب است.

 

میر فردی ابراز کرد: سازه های آبخیزداری در حال بهره برداری استان در مناطقی مانند برم مرغابی،میان تنگان، روشن آباد،لیشتر، آبدهگاه، دارشاهی، دشت روم کهوا مارگون لوداب کت بهمئی سراب ننیز گچساران و سپیدار احداث شده اند.

 

وی اظهار کرد: بیش از ۳۷۰ میلیارد ریال طرح آبخیزداری امسال در مناطق مختلف استان اجرا شد.

 

میرفردی گفت: این سازه ها در قالب ۲۸ طرح آبخیزداری در مناطق مختلف استان و در گستره ای به مساحت ۱۵۰ هزار هکتار امسال اجرا شد.

 

وی اظهار کرد: احداث سازه های آبخیزداری علاوه بر ذخیره آب برای دوران کم آبی از بروز سیل و خسارت های ناشی از آن پیشگیری می کند و در قالب این طرح ها بیش از ۲۲ هزارو ۳۶۰ متر مکعب عملیات سنگی ملاتی به منظور جلوگیری از رسوب روان آبهای سطحی در فرسایش خاک اجرا شد.

 

وی تصریح کرد: این طرح های حوزه آبخیز داری در گچساران ، شهرستان های بویراحمد، چرام، مارگون ، کهگیلویه ، باشت، لنده، بهمئی و دنا اجرا شد و با اجرای این طرح ها سالانه حجم زیادی از روان آبهای سطحی کنترل و از خسارت به اراضی و تاسیسات جلوگیری خواهد کرد.

 

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: دولت به منظور مقابله با خشکسالی و کنترل سیلاب ها در استان به مدیریت جامع حوزه‌های آبخیز توجه ویژه ای دارد.

 

وی آبخیزداری را مهمترین راه مقابله با خشکسالی دانست و گفت: با کنترل روان آب‌ها سطح آب سفره‌های زیرزمینی تقویت می‌شود.

 

از سال ۱۳۷۰ تاکنون ۲.۶ میلیون متر مکعب سازه آبخیزداری در این استان ایجاد شده است که اجرای این سازه ها باعث ذخیره سالیانه ۴۰میلیون متر مکعب مهار سیلاب و کنترل ۱.۲ میلیون متر مکعب فرسایش خاک در استان می شود. وی در خصوص اثر بخشی این طرحها گفت که ارزش این حجم از کنترل سیلاب و فرسایش خاک معادل ۲۰۰۰ میلیارد ریال در سال براورد شده است.

 

آبخیزداری به معنای مهار آب های روان در زمان سیلاب و تزریق آن به سفره‌های زیرزمینی و همچنین ذخیره در پشت سدهای خاکی برای استفاده در زمان خشکسالی یا فصول گرم سال است.

 

کهگیلویه و بویراحمد با مساحتی حدود ۱۶ هزار و ۲۴۹ کیلومترمربع، سرزمینی مرتفع و کوهستانی با اقلیم سردسیری و گرمسیری در جنوب غربی ایران قرار دارد و یک درصد مساحت کشور است.


خبرنگار:
پریسا جهانگیری

برچسب‌ها

ارسال نظر

نام خود را وارد کنید
نظر خود را وارد کنید
ارسال نظر با موفقیت ارسال شد.

نظرات

x