به گزارش ایران49/از ياسوج:مدیرکل محیط زیست استان گفت: طبق وظایف قانونی که بر عهده محیط زیست است اقداماتی در خصوص وضعیت پسماندها انجام دادهایم و در این زمینه تذکرات لازم داده شده است.
اسلام جاودان خرد با بیان اینکه وضعیت پسماند در همه شهرها و مناطق استان مطلوب نیست، افزود: باید طبق قانون، مساله پسماند و زباله در شهرها را شهرداریها، در روستاها دهیاریها و بین این مناطق را بخشداریها مدیریت کنند.
اعلام موارد با وضعیت نامناسب دفن زباله به دستگاه قضایی
جاودان خرد با بیان اینکه وضعیت نامناسب دفن زباله در سطح شهرهای استان را به دستگاه قضایی اعلام کردهایم، ادامه داد: در زمینه پسماندهای عفونی استان کار بزرگی انجام دادهایم، در سال گذشته مراکز دولتی و بیمارستانها یک شرکت طرف قرارداد داشتند و پسماندها به صورت اصولی امحا و دفن می شد، در مورد پسماندهای عفونی بخش خصوصی نیز با همکاری دستگاه قضایی قریب به اتفاق مراکز درمانی خصوصی قرارداد منعقد کردند.
مدیرکل محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: مطالعات جایگاه پسماند ویژه استان از سوی دانشگاه شیراز انجام شده است که همت مسئولان استان را می طلبد تا آن را در دستور کار قرار دهند.
سرانه تولید زباله کهگیلویه و بویراحمد بیشتر از میانگین کشور
جاودان خرد عنوان کرد: طبق آخرین آمارها سرانه تولید زباله در استان کهگیلویه و بویراحمد یک کیلو و ۲۰۰ گرم که این میزان نسبت به سرانه کشور با ۶۰۰ تا ۷۰۰ گرم، بیشتر است.
مدیرکل محیط زیست استان با بیان اینکه طبق آخرین اطلاعات کارخانه بازیافت زباله شهر یاسوج به شهرداری این شهر واگذار شده است، افزود: کارخانه بازیافت پسماند و زباله شهر یاسوج هنوز در مرحله تولید کمپوست نیست و چرخه آن تکمیل نیست.
جاودان خرد ادامه داد: این آمادگی را داریم که از تسهیلات صندوق ملی محیط زیست در این زمینه کمک کنیم.
وی گفت: در صورت بهرهبرداری از کارخانه بازیافت پسماند و زباله یاسوج علاوه بر پوشش پسماند این شهر، میتواند شهرستانهای همجوار از جمله دنا را پوشش دهد.
وی در خصوص رهاسازی نخاله های ساختمانی در سطح استان به خصوص شهر یاسوج بیان کرد: باید شهرداری ها در این زمینه به مردم اطلاعرسانی بیشتری انجام دهند، جایگاه تخلیه نخالههای ساختمانی یاسوج جوابگوی نیاز این شهر نیست و باید یک جایگاهی بیرون از شهر در نظر گرفته شود.
مدیرکل محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: با وجود اینکه مدیریت پسماندهای ساختمانی راحتتر از سایر پسماندها است اما عزم جدی برای مدیریت در این رابطه در استان وجود ندارد.
۹۰ درصد کهگیلویه و بویراحمد منابع طبیعی و جنگل است
جاودان خرد افزود: برای رها نکردن زباله در طبیعت، محیط زیست و منابع طبیعی و ورودیهای شهرهای استان نیاز جدی به فرهنگسازی داریم.
وی بیان کرد: حدود ۹۰ درصد استان کهگیلویه و بویراحمد را محیط زیست، منابع طبیعی و جنگل تشکیل میدهد و این استان به پایتخت طبیعت ایران معروف است برای حفظ این طبیعت باید از ریختن و رها کردن زباله در سطح استان خودداری شود.