به گزارش ایران49/از یاسوج:سد چمشیر بر روی رودخانه زهره ساخته شده است و رودخانه زهره بر اساس شهرها و دشتهای که در مسیر خود از نزدیکی آنان میگذرد به نامها مختلفی مثل اردکان، شش پیر، فهلیان و زیدون نامگذاری شده اما نام رسمی آن رودخانه زهره و بر اساس آخرین شهری که از آن میگذرد و به دریا میریزد رودخانه هندیجان نیز نامیده میشود.
این رودخانه از دو رود فهلیان و تنگ شیو در شهرستان ممسنی در استان فارس و خیرآباد در منطقهٔ دهدشت در استان کهگیلویه و بویراحمد سرچشمه میگیرد.
رودخانه زهره یا هندیجان بطول تقریبی حدود ۴۷۵ کیلومتر در سه استان فارس ،کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان جریان دارد اما با وجود نیاز این استان ها به آب و خطرات سیلاب هنوز سدی برای مهار آب آن احداث نشده است.
مطالعه احداث سد چمشیر در سال ۱۳۷۶ از سوی سازمان آب منطقهای فارس، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد صورت گرفت.
سد چمشیر که در حال حاضر در نزدیکی شهرستان گچساران در جنوب کهگیلویه و بویراحمد در حال احداث است بلندترین سد وزنی از نوع بتنی غلتکی (آر. سی. سی) ایران بشمار می رود.
رونق چرخه اقتصاد داخلی و خودکفایی یکی از اهداف ساخت سد چمشیر بوده و این مهم به درستی پاسخ داده شده است و همچنین توسعه صنایع گردشگری، اشتغال پایدار، ایجاد بستر برای توسعه صنایع آبزیان و موارد دیگر از قبل اجرای این سد محقق می شود.
طبق اعلام مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد سد چمشیر در گچساران بیش از ۲۹۰ میلیون یورو تاکنون اعتبار فاینانس خارجی گرفته است.
آرش مصلح در این باره می گوید: سد هزار میلیارد تومان اعتبارات داخلی داشته که ۳۵ درصد این پروژه بزرگ هم در این دولت صورت گرفته است و حدود ۷۰۰ میلیارد تومان در دولت سیزدهم هزینه سد چمشیر شده است.